Tervetuloa Studion sivuille ja seuraamaan blogiani. Kenties luitkin jo tarinani, mutta esittäydyn silti. Olen Netta Lempiäinen, Studio Naturalian perustaja, ainoa omistaja ja toistaiseksi myös ainoa työntekijä. Minulla on vahva tausta biologiasta (FM 2010) ja luonnontieteellisen alan konservoinnista (ammattitutkinto 2014) ja olen tehnyt uraa maisteriksi valmistumiseni jälkeen pitkälti Luonnontieteellisessä keskusmuseossa Luomuksessa. Olen alusta saakka ollut yllättynyt kuinka paljon kysyntää tarjoamillani palveluilla on, ja olen siitä tietenkin erittäin hyvilläni! Mahtavaa, kuinka itselleni tärkeät asiat ovat lähellä myös muiden sydäntä.

Myös kohtaamani asiakkaat ovat olleet erittäin mukava lisä, ja osan kanssa olen myöhemmin muodostanut upeita yhteistyökuvioita. Kokemukseni yrittämisestä ovat näin ollen olleet todella positiivisia! Studio Naturalian tarina on vasta noin vuoden mittainen, mutta jo sinä aikana olen päässyt toteuttamaan valtavasti erilaisia projekteja. Olen mm. puhdistanut koulujen ja yksityishenkilöiden vanhojen täytettyjen eläinten kokoelmia ja valmistanut kasan uusia täytöksiä erilaisiin tarpeisiin. Olen puhdistanut ja kasannut erinnäisen määrän luurankoja ja kalloja kauniisiin asetelmiin. Olen valmistanut koruja luista ja vanhoista perhoskokoelmista ja koonnut näistä myös tauluja. Olen päässyt muutamiin myyjäisiin myymään tuotteitani ja saanut upean vastaanoton tuotteilleni. Lisäksi olen toteuttanut ja korjannut näyttely-elementtejä Espoon- ja Vantaankaupunginmuseoille.

Olen myös valistanut suurta määrää ihmisiä alaa koskevasta suhteellisen tiukasta lainsäädännöstä. Alaan liittyistä lain koukeroista on erillinen blogiteksti ja toivon kaikkien taxidermiaa itselleen halajavan ihmisen perehtyvän myös näihin asioihin. Todella monelle tulee yllätyksenä se, että esim. kaikki pikkulinnutkin ovat läpi vuoden rauhoitettuja eikä edes niiden osien kerääminen talteen ole sallittua. Tämä määrää pitkälti myös sitä mitä voin asiakkailleni tarjota.

Kun vierailet verkkokaupassani niin voit olla varma siitä, että kaikki tuotteeni ovat laillisesti myynnissä. Jos hallussasi on jo mahdollisesti jokin eläin jonka toivot konservoitavan, kannattaa lukea blogitekstini aiheesta ”eläimen käsittely”. Kun konservoitava eläin käsitellään asianmukaisesti alusta saakka, voit varmistua siitä, että myös lopputulos on paras mahdollinen. Näen tulevaisuuteni alalla valoisana. Aloitin harjoittelijana alalla vuonna 2011 ja jokainen vuosi on tuonut mukanaan runsaan määrän uutta tietoa, uusia kontakteja ja uusia projekteja. Tällä hetkellä suunnitelmani kantavat pitkälle ensi vuoteen ja luvassa on jälleen kaikkea mahtavaa. Tällä hetkellä en voisi kuvitellakaan tekeväni mitään muuta! Ihanaa kesän odotusta kaikille! <3