A History of Taxidermy: art, science and bad taste.

70,00

A History of Taxidermy: art, science and bad taste. Kirjoittanut P.A. Morris, 2010.

Pehmeäkantinen, 396 sivua. ISBN: 9780956487315

3 varastossa

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

A History of Taxidermy: art, science and bad taste. Kirjoittanut P.A. Morris, 2010. Englanninkielinen.

Eläinkonservointi eli taksidermia on osa sekä sosiaalista että luonnonhistoriaamme. Tässä kirjassa esitetään hieno katsaus nisäkkäiden ja lintujen konservointiin, myös norsujen ja jopa ihmisten, konservoinnin kehitykseen yli 300 vuoden aikana.

Kiistoja arseenin käytöstä säilöntäaineena arvioidaan ja useissa luvuissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten eläinkonservointiyritykset toimivat 1800-luvulla ja 1900 -luvun alussa. Niiden erilaisia ​​tyylejä, tuotemerkkejä ja tärkeimpiä asiakasryhmiä, jotka vaihtelevat metsästäjistä lintujen keräilijöihin ja kotitalouksiin, kuvataan monilla omituisilla tarinoilla, historiallisilla katkelmilla ja sarkastisilla kommenteilla.

Viimeisessä konservointia käsittelevässä luvussa pohditaan tästä aiheesta esitettyä kritiikkiä ja keskustellaan siitä, mitä tehdä huonolle taksidermialle ja sen esillepanolle. Keskustelua käydään myös siitä, miten eläinkonservoinnin ammattilaiset pyrkivät nyt saavuttamaan täydellisyyttä tällä tieteellisellä ja taiteellisella alalla hyödyntäen uusia taitoja ja materiaaleja.

Lisätiedot

Paino 1.5 kg