0
Ostoskorisi on tyhjä

Palvelut

Studio Naturalian palveluvalikoimaan kuuluvat täyttötyöt, kallo- ja luukonservointi, vanhojen töiden puhdistukset ja korjaukset, näyttelytyöt ja dioraamat sekä rekonstruktiot. Yritys toteuttaa myös vierailuja yrityksiin, yhdistyksiin ja seuroihin.

Täyttötyöt

Toteutamme täyttötyöt haluamallasi tavalla. Tällä hetkellä studio toteuttaa kaikki lintu- ja nisäkästäytöt. Luethan ensin artikkelit eläin käsittelystä ja lupa-asioista. Eläimen oikeanlainen käsittely on tärkeää, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. Voit ottaa suoraan yhteyttä meihin, jos suunnittelet täytättäväsi jotain tulevaisuudessa, ohjeistamme mielellämme eläimen käsittelyssä etukäteen.

Kallotyöt ja luurangot

Putsaamme sinulle kallon kuin kallon, hiirestä hirveen. Kaikki kallot saavat käsittelyn, jonka lopputuloksena on täydellinen, rasvaton, puhdas ja valkea kallo. Toteutamme myös luurangot haluamallasi tavalla. Luethan lupa-asioista jos harkitset kallon tai luurangon teettämistä.

Näyttelytyöt, dioraamat ja rekonstruktiot

Täyttötyöt asetellaan aina pienelle alustalle toiveiden mukaan, mutta niistä voidaan valmistaa myös pieniä dioraamoja, ja miksei isojakin. Studiolla on taustaa luonnontieteellisten dioraamojen rakentamisesta, joten myös suuremmat kokonaisuudet onnistuvat. Myös erilaiset näyttelyelementit, kuten tekokalliot, puut yms. ovat tuttua puuhaa. Keskustelemme ja ideoimme mielellämme lisää!

Vanhojen töiden puhdistukset ja korjaukset

Esimerkiksi vanhat koulujen kokoelmat kaipaavat usein puhdistusta, ja jo melkoisen pienellä vaivalla niistä saadaan paljon paremman näköisiä. Luetteloimme ja tunnistamme lajit samalla, jos lajinmääritykset ovat kadonneet vuosien varrella. Myös vanhat perintönä kulkeutuneet tai aikain saatossa muuten vain kärsineet yksityiset työt saavat studiolla uuden ilmeen.

Konsultointi

Studiolla on pitkä kokemus luonnontieteellisen alan konservoinnista niin yksityisellä, kuin museopuolellakin. Teemme mielellämme konsultointeja. Ota yhteyttä mikäli mieltäsi askarruttaa jokin luonnontieteelliseen konservointiin liittyvä asia.

Vierailut

Olisitko kiinnostunut kutsumaan Studio Naturalian vierailulle yritykseesi tai yhdistykseesi/seuraasi? Tulemme mielellämme kertomaan ammatista tai vetämään lyhyitä työnäytöksiä. Myös kurssitukset tarpeidenne mukaan, esimerkiksi kallonpuhdistus tai eläimen nylky ja nahan käsittely.

Netta Lempiäinen
Kameleontin luuranko
Korppi
Kissan luuranko
Koiran luurangon puhdistus vaihe
Koiran luuranko
Halla-saimaannorppa työn alla
Saimaannorppa
Metsäkauriin konservointi
Kaurispukki